Vær med til en spændende samtale om kunstens rolle mellem tro, frihed og aktivisme. Hvordan kan kunsten formidle store temaer som tro og identitet? Hvordan kan kunsten bruges for i kampen for frihed og politisk retfærdighed for etniske og politiske mindretal? Hvordan kan kunsten bruges for retten til tros- og religionsfrihed i sammenhænge, hvor mindretal føler sig presset? Det er nogle af de spørgsmål, vi vender med de tre anerkendte kunstnere Benitha Persyial og Prasana Kumar begge fra Chennay i Indien, og danske Laila Westergaard.
Om deltagerne:
- Benitha Persyial er en anerkendt skulptør og installationskunstner fra Chennai i det sydøstlige Indien. I sin kunst kredser hun især om natur, erindring og identitet og er dybt inspireret af sin kristne tro, kirkens liturgiske praksis, ikoner og Bibelens fortællinger.
- Prasanna Kumar er fotokunstner ligeledes fra Chennai. Hans motiver er oftest religiøse og for gør brug af mange forskellige teknikker i sin fotokunst.
- Laila Westergaard er sten- og billedhugger. Hendes værker kan ses i kirker, skoler og på udstillinger i hele landet. Hendes kunst er kendetegnet ved en stor detaljerigdom og en bestræbelse på at gøre de tunge sten lette i spændingsfeltet mellem det hverdagsagtige, tidslige og det evigtgyldige.
Samtalen ledes af Mads Christoffersen, Danmission.
Samtalen foregår på engelsk.
Samtalen er på engelsk.