TALKS OG DEBATTER PÅ HIMMELSKE DAGE 2022

Himmelske Dage byder på en lang række debatter og talks, der sætter fokus på nogle af de mest presserende udfordringer for verden i dag.

Oplev blandt andet:

Nogle af verdens klogeste tænkere, forfattere og aktivister kommer til Roskilde i forbindelse med Himmelske Dage. I Kristi himmelfartsferien får du mulighed for at opleve nogle af disse globale personligheder for første gang på dansk jord.

Mød for eksempel

  • Stjernehistorikeren Tom Holland, som står bag den anmelderroste bog ”Herredømmet” om kristendommens indflydelse på vestlig kultur.

  • Klimaambassadøren og Desmond Tutus efterfølger på posten som Ærkebiskop af Cape Town, Thabo Makgoba, som skal tale om ulighed og klimaforandringer.

  • Hartmut Rosa, tysk filosof og ophavsmanden til ”resonansbegrebet” – en analyse af vores moderne liv og trang til at kontrollere og dirigere vores tilværelse. Rosa optræder på Himmelske Dage ad flere omgange blandt andet i samtale med Svend Brinkmann.

  • Marilynne Robinson, bestseller-forfatter og Pulitzerpris-modtager, der skal tale om tro og litteratur med udgangspunkt i Robinsons Gilead-bøger.

  • Global kristendom i det 21. århundrede: Debat om kristendommens fremtid med deltagelse af teolog Miroslav Volf, pastor Mimii Brown fra Tanzania og Kardinal Cristóbal Romero.

Nogle af de vigtigste stemmer i debatten i Danmark om samfund og tro besøger Himmelske Dage i Roskilde 2022. På Himmelske Dage kan du opleve talks og debatter, der spænder fra samtaler om demokratiet til etiske diskussioner om livet og døden

Oplev for eksempel:

  • De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, og hele Danmarks færdselsbetjent, Vlado Lentz, fra Kanal 5’s ”Politijagt” fortælle om troens betydning i deres liv

  • Samtale mellem den norske psykiater Finn Skårderud og højskolelærer Christian Hjortkjær om ”et samfund i krise”.

  • Debat om forholdet mellem kulturel dannelse og demokrati. Med deltagelse af Bertel Haarder, Ove Korsgaard og zimbabwisk teolog, Kenneth Mtata.

  • Bidrager de danske samfundsinstitutioner til demokratisk dannelse? Det diskuterer Pelle Dragsted, biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og forstander på Krogerup Højskole, Rasmus Meyer.

  • Erik Bjergager, Kristeligt Dagblad, Anders Jerichow, Politiken, Klaus Wivel, Weekendavisen m.fl. diskuterer de danske mediers dækning af konflikten i Israel/Palæstina
GRIB FREMTIDEN

Oplev alt lige fra talks til debatter, teater, musik og meget mere...

GRIB FREMTIDEN

Seneste nyheder