ProRex Forlag

ProRex Forlags telt rummer en stor boghandel og et ”Speaker’s Corner”. Vi byder indenfor i teltet, hvor der er god plads til at gå på bog-kig i det store udvalg af kristne bøger og gaveartikler.

Det er også teltet, hvor de gode historier mødes. Flere af vores forfattere gæster teltet og fortæller i Speaker’s Corner om deres bøger, nye såvel som kommende. De har alle noget på hjerte og er derfor værd at lægge øre til. Kast et blik i vores program, hvor du kan se, hvem du kan møde hvornår.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i ProRex’ telt på Mulighedernes Marked!

prorex.dk

Torsdag

16.15-16.45  Lone Vesterdal   Sorgens landskab – en vej gennem sorgen i følgeskab med C.S. Lewis

Fredag

10.30-11.00  Kristine Krarup Ravn   Er dåben et quickfix?

13.00-14.00  Steen Skovsgaard   Dommedag i islam og kristendom (På Fællesscenen i Konventgården)

14.30-15.00 Steen Skovsgaard   Dommedag i islam og kristendom

19.00-19.30 Thomas Ø. Aallmann   C.S. Lewis – liv, tro og tænkning. Biografi om C.S. Lewis 

Lørdag

11.30-12.00  Poul Joachim Stender   Gud kysser uden samtykke

13.30-14.00 John Nielsen   Håb for din by – når kirken bliver synlig

14.30-15.00 Mikael Wandt Laursen   Vores homoseksuelle trosfæller

 

Læs mere om de enkelte programpunkter herunder:

Torsdag

16.15-16.45  Lone Vesterdal   Sorgens landskab – en vej gennem sorgen i følgeskab med C.S. Lewis

Sognepræst Lone Vesterdal præsenterer C.S. Lewis’ ”En sorgens dagbog”, der er udkommet i ny oversættelse. ”En sorgens dagbog” hører til den helt uundværlige litteratur i bogreolen, når det kommer til tab og sorg. I dagbogsnoterne kortlægger Lewis, hvordan sorgens landskab ser ud – og ikke mindst, at Gud færdes i dette landskab. Det gør hele forskellen.

Fredag

10.30-11.00  Kristine Krarup Ravn   Er dåben et quickfix?

Flere og flere fravælger dåben. Hvordan kan det være? Måske handler det ikke kun om ukendte ord, men også om manglende kendskab. Dåben er en gave til den, der bliver døbt, og en opgave til de forældre, der lader deres barn døbe. Sognepræst Kristine Krarup Ravn giver sine svar på dåbsopgaven ud fra sin nye bog ”Dåbopgave”.

13.00-14.00 på Fællesscenen

og på Mulighedernes Marked:

14.30-15.00 Steen Skovsgaard   Dommedag i islam og kristendom

Biskop emeritus, ph.d. Steen Skovsgaard præsenterer sin nye bog ”Mellem frygt og glæde – om dommedag i islam og kristendom”. Hvad tænker nutidens danske kristne og muslimer om dommedag? Hvilke forskelle og ligheder er der? Og har de noget at sige hinanden? spørger Steen Skovsgaard på baggrund af sine mangeårige erfaringer som præst med stor interesse for forholdet mellem islam og kristendom.

19.00-19.30 Thomas Ø. Aallmann   C.S. Lewis – liv, tro og tænkning. Biografi om C.S. Lewis – en af de mest læste kristne forfattere i vor tid.

For første gang udkommer der en biografi om C.S. Lewis på dansk skrevet af en dansker. Forfatteren er sognepræst Thomas Østergaard Aallmann, der er inkarneret Lewis-kender. Han følger Lewis på hans rejse fra ateist til kristen – en færd, der gjorde Lewis til en af de mest læste kristne forfattere i det 20. århundrede. Også i vort århundrede er han mere relevant end nogensinde før, siger Thomas Ø. Aallmann. Biografien udkommer på Himmelske Dage.

Lørdag

11.30-12.00  Poul Joachim Stender   Gud kysser uden samtykke

Sognepræst Poul Joachim Stender giver smagsprøver på sine politisk ukorrekte opråb. Han ser det som sit evangeliske kald at modsige den herskende krænkelseskultur. Ifølge Poul Joachim Stender lærte Jesus os ikke at være ofre, men at ofre os for ham og hinanden. I sin bog ”Gud kysser uden samtykke” efterlyser han en kirke, der tør være stolt af sit budskab, og som ikke falder på halen for tidens klimadebat.

13.30-14.00 John Nielsen   Håb for din by – når kirken bliver synlig

Kan kirken være katalysator for forandring i samfundet? Bandekonflikter, misbrugsproblemer, vold og overgreb præger danske byer. Kommer det kirken ved? Ja det gør, mener John Nielsen, generalsekretær i Evangelisk Frikirke Danmark. I sin bog Håb for din by viser han en vej, som kirken kan gå, for at bringe håb og forandring ind i det håbløse. John Nielsen skriver om kirken i byen fra en økumenisk vinkel med en betoning af kirken i al dens mangfoldighed. Han understreger blandt andet betydningen af samarbejde på tværs af traditionelle kirkeskel og fælles bøn for byen.

14.30-15.00 Mikael Wandt Laursen   Vores homoseksuelle trosfæller

Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i Frikirkenet, sætter ord på det svære spørgsmål om kirken, homoseksuelle og mennesker med anden seksualitet. Vi skal gå fra at være et ”dem og os” til et ”vi”. 

Han præsenterer sin kommende bog om kirken og mennesker med anden seksuel orientering og viser, at der er flere tilgange til de mange spørgsmål og dilemmaer. Det er ikke et enten-eller, for der findes flere farbare veje til at give plads for homoseksuelle og non-binære personer i det kristne fællesskab. Det er ikke et sort-hvidt syn, men en nuanceret tilgang, der rummer mennesker med anden seksuel orientering. Bogen udkommer på ProRex Forlag lige før sommerferien.

ProRex Forlag

ProRex Forlag blev etableret i 2007 af Else Marie og Christian Larsen, som har mere end 25 års erfaring i bogbranchen. Forlaget har adresse i Christiansfeld, er privatejet og uafhængig af organisationer.

I årenes løb er ProRex Forlag vokset langsomt, men sikkert og udgiver i dag 10-12 titler om året; dansk og oversat kristen litteratur for børn og voksne. Ekspertise og høj service kendetegner ProRex Forlag.

Du finder alle forlagets udgivelser på:

prorex.dk