Himmelske Dage

Pilgrimsvandringer til Himmelske Dage

Som optakt til Himmelske Dage er en række pilgrimsforeninger gået sammen om at arrangere pilgrimsvandringer til Roskilde. Det bliver en form for ”stjernevandringer”, der kommer fra Nord, Syd, Øst og Vest.

De vandrende kommer fra de forskellige ”verdenshjørner” og mødes Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 26. maj, til åbningsgudstjenesten i Roskilde Bypark kl. 14.

Her er en forløbelig oversigt over de planlagte vandringer:

Pilgrimsvandringer mod Himmelske Dage i Roskilde:
Torsdag den 26. maj, Kristi Himmelfarts dag, åbner Himmelske Dage i Roskilde.

Op til dagene er der arrangeret pilgrimsvandringer fra nord, syd, øst og vest – i alt 5 ruter.

Så vidt muligt mødes alle grupper i god tid ved Pipers Hus, cirka 13.20, så vi kan danne procession og vandre sammen til åbningsgudstjenesten i Byparken kl. 14.

Vandringen ”sydfra”:

Vandring Lejre – Roskilde 26. maj 2022 (Endagsvandring ad Skjoldungestien) 

Mødested: Lejre station kl 8:30, torsdag den 26. maj

Turen går gennem en del af Skjoldungernes land og Boserup skov, en naturskøn rute, cirka 16 kilometer. Vi ankommer til Roskilde tidsnok til at deltage i åbningsgudstjeneste i Byparken kl. 14.00.

Rutebeskrivelse:

Vi starter ud med at finde stien langs Lavringe Å, der bliver til Kornerup Å før vi passerer under jernbanen og over Lindenborg Alle' og fortsætter ad Ravnshøjvej, indtil vi drejer ned ad en sti der fører os over Kornerup Å.

Herefter sætter vi kurs således at vi har "Stensætningerne" til højre og Lejre Museum til venstre og ender igen oppe på Ravnshøjvej og snart høres larm af biler fra motorvejen, men det varer ikke længe før larmen er forstummet og vi igen kan mærke naturen.

Vi nærmer og Kornerup Å, men går ikke over broen eftersom vi skal søge til højre, hvor en græssti vil tage os nord om både Kornerup Sø og Svogerslev Sø, og vi ender op på Kongemarksvej og har nu gået 7 km og tager vores 2. hvil på 10 min. og klokken vil være omkring  1015, og så forventer vi at arrivere i Sct. Hans Have kl. ca. 1200, hvor vi har planlagt at spise vores medbragte frokost.

Vi påbegynder igen vores vandring fra stoppestedet "Kongemarken" og går via Haretoften og fanger stien mod Golfbanen, hvor vi bevæger os mod den nyetablerede 300 m lange "plankebro" i Rørmosen.

Her kan man på denne årstid høre gøg og nattergal og dette unikke moseområde efterlader en sælsom følelse hos de fleste besøgende. Herfra går vi via Sortestien mod Sankt Hans - og efter en lille tur langs Fjorden, går vi forbi Kapellet og ind på Sankt Hans Kirkegaard, der rummer megen historie.

Vi holder hvil og frokostpause i Sankt Hans Have, og for de sidste 1.6 km er der planlagt en fælles vandring til Byparken omfattede alle pilgrimme i samlet flok. Himmelske Dages åbningsgudstjeneste begynder 14.00, og vi mødes ved Pibers Hus cirka 13.20, eller umiddelbart derefter.

Turen er mellem 14 og 16 kilometer.

For de som påtænker at vandre en kortere distance, kan man støde til vandringen undervejs, og kan med fordel bl.a. benytte sig af følgende busstoppesteder: Kongemarksvej (Svogerslev) og Kongemarken (Boserupvej), også kaldet den "Høje Parkeringsplads", der ligger mindre end 100 m derfra. Her kan det også være godt at parkere, mens man vandrer ind til Roskilde.

Via Google Map, kan man se køreplanen og den nøjagtige position af stoppestederne.

Denne tur arrangeres i samarbejde mellem Roskilde Pilgrimsforening og Foreningen af Danske Santiagopilgrimme. 

HUSK at medbringe madpakke og drikkelse til eget brug.

Kontaktperson: Irene Galsgaard mail: irene.galsgaard1965@gmail.com

Tilmelding er ikke nødvendig, men ved du på forhånd, at du kommer, og hvorfra du tilslutter dig vandringen, må du gerne give besked.

Spørgsmål om ruten kan stilles til stifinder Andreas Tom Jensen, 21618163

Vandringen ”Nordfra”:

Landsbyidyl og fjordblik - på Den Danske Klosterrute fra Ågerup til Roskilde (Endagsvandring ad Klosterruten):

Vandringen ”nordfra” starter torsdag d. 26. maj kl. 10.00 ved Ågerup Kirke, Ågerupvej 34, 4000 Roskilde.

Der er bus til startstedet fra Roskilde St. kl. 9.24 (bus 216 mod Ballerup St.) eller fra Ballerup St. kl. 8.49 (bus 216 mod Roskilde St.).

En smuk rute på ca. 13 km., der bevæger sig ud over åbent land og langs fjorden ind mod Roskilde.

Rutebeskrivelse:

Vi går fra Ågerup Kirke til Store Valby og videre til skulpturparken Andromedahaven. Vi fortsætter til den gamle landsby Veddelev og går frem til den naturskønne Vigen Strandpark med en smuk udsigt ud over fjorden til Roskilde Domkirke. Fra Vigen Strandpark ad stille veje og stier forbi Hotel Comwell, hvis bygninger tidligere husede Roskilde Højskole, til Haraldsborg Slotsbakke, hvor en af Danmarks ældste middelalderborge har ligget. Videre langs fjorden til Vikingeskibsmuseet og Museumsøen med værksteder for skibsbyggeri m.v. og op til den højtliggende Sct. Jørgensbjerg Kirke, en af Danmarks ældste kirker, med flot udsigt ud over havnen, fjorden og byen. Vi slutter med at gå over til Pibers Hus ved Byparken, hvor åbningsgudstjenesten finder sted kl. 14.00.

Man kan læse mere om turen i bogserien om Den Danske Klosterrute – i dette tilfælde i bindet ”Fra Slangerup til Roskilde”. Hele bogserien om den landsdækkende rute, i alt 10 bind, er udgivet på forlaget Eksistensen. Se mere på www.klosterruten.dk!

Turledere: Peter Møller Jensen, Bellahøj Kirke, tlf. 31 61 73 50 og Arne Rasmussen, Karlslunde Strandkirke, tlf. 51 36 46 56.

Vandringen ”vestfra”:

Todagesvandring 25.-26. maj 2022 

Mødested: Pilgrimshuset Alberque Ballerup onsdag den 25. maj kl. 15. Herfra går turen ad Den Danske Pilgrimsrute gennem Vestskoven til Høje Taastrup, hvor vi overnatter i et kloster. Onsdag morgen vandrer vi videre ad Den Danske Pilgrimsrute over Hedeland til Byparken i Roskilde og åbningen af Himmelske Dage.

Turen er ca. 15 km pr. dag. Du skal selv medbringe sovepose og liggeunderlag til overnatning i klosteret. Vi får mulighed for at tilberede mad, alternativt bestiller vi udefra, når vi er ankommet til Høje Taastrup (mod egenbetaling).

Deltagerbetaling: Ingen.

Er du interesseret i at deltage, så skriv en tilmelding til albergue.ballerup@gmail.com, senest 23. maj 2022.

Kontaktpersoner: 

Rikke Ærtebjerg, mail: riaertebjerg@live.dk

Gunnar Berg, mail gunnar@hga.dk

Vandringen ”Østfra”: 

Tillidsvejen - fra Holbæk til Roskilde

Kom med på ”Tillidsvejen”, en dansk Camino, hvor vi vandrer fra Holbæk Naturskole til Himmelske Dage i Roskilde.

Datoer og mødesteder:

23.5 Holbæk naturskole – mulighed for ankomst og hygge fra kl. 16.00, samt koncert kl. 20.00

Ladegårdsalleen 11, 4300 Holbæk

24.5 Vandring fra Holbæk Naturskole til Tadre Mølle

25.5 Vandring fra Tadre Mølle til Ledreborg  -  Overnatning ved Lejre Idrætsforening

Alle er velkommen til at overnatte, hvis de har telt med.

26.5 Vandring fra Lejre til Himmelske dage, Roskilde.

Vi er på Lejre station 8.30 og deltager sammen med andre pilgrimme i en 5 stjerne vandring. Vi går i samlet flok fra Lejre til Roskilde, og slutter os til åbningsgudstjenesten i Roskilde Bypark kl. 14.

Formål:

Vi tager et skridt af gangen på Tillidsvejen. Vi ønsker sameksistens og tillid, og mere fokus på naturen og dens kraft til at skabe mindre stress.
Unge er meget velkomne.

Praktisk info:

Afgang kl. 9.00 hver dag - bortset fra torsdag 26/5, hvor det er 8.30, fordi vi følges gruppen, der går fra Lejre station.  

Du kan gå med alle dag én dag inkl. mad og et glas vin og baggage transport. Du kan også gå med gratis hvis du har mad og drikke med mod en donation i ”tillidens tegn”. Så tag en ven med eller måske kunne du lære en ny ven at kende, så Himmelske dage bliver uforglemmelige.

Der er koncert hver aften kl. 20.00 med Frygtfri Zone.

Der er mulighed for at overnatte på Holbæk Naturskole fra mandag til tirsdag morgen, hvor der er en lille afsendelses-koncert med Frygtfri Zone.
Er du musiker eller digter, som kom endelig.

Priser:
100 kr. vandring pr. person inkl. overnatning. 50 kr. for koncert for ikke tilmeldte. Medbring din egen mad, og gerne eget telt.

Der er bålgrej med og telte til 50 personer. Dit tunge grej bliver transporteret. Kort udleveres og vi følges ad i grupper.

Du er først tilmeldt når du har tilmeldt. Husk at skriv dit fulde navn ved indbetaling: Mobilepay 86847

Mere info for tilmelding på www.tillidsvejen.dk
Se også: Frygtfrizone.dk

NB: Der vil være koncert torsdag aften i Roskilde med Frygtfri Zone kl. 20.00 ved Musicon.
 

Vandringen ”ad gamle stier”

Den længste vandring er fra Ringsted til Roskilde, 22.-26. maj 2022: Pilgrim på Klosterruten 

Vi går med de syv pilgrimsord: langsomhed – frihed – enkelhed -bekymringsløshed – stilhed – fællesskab – spiritualitet   

Overnatning i Avnstrup Spejdercenter, Tjørnehusvej 8, 4330 Hvalsø.
Fælles transport til kirkerne, hvor der er morgensang og oplæg til dagen. Afslutning med Delandet, aftensmad og bålhygge.

Søndag 22/5 - i Avnstrup Spejdercenter
Fra kl. 17    Indkvartering på Tjørnehusvej 8, 4330 Hvalsø 

Mandag 23/5:   Fra Ringsted til Jystrup
Kl. 8.30 Mødested Sct. Bendts kirke, Sct. Bendtsgade 3, 4100 Ringsted
Morgensang - Vandring til Haraldsted Sø – over dæmningen - ad den gamle kongevej – Haraldsted kirke (Johannes Dragsdahls gravsten) – Knud Lavards kapel – Knud Lavard Mindestenene – Jystrup kirke
ca. 17 km

Tirsdag  24/5:   Fra Jystrup til Hvalsø
Kl. 8.30 Mødested Jystrup kirke, Jystrup Bygade 12, 4174 Jystrup Midtsjælland.
Vandring gennem det midtsjællandske skovhøjland – ruten går langs Hvidsø -Mortenstrupvej - Skjoldenæsholm Gårdsø og Park – Gyldenløveshøj – Valdemarsvej (en del af Chr.IV’s vej fra Roskilde til Haraldsted) – Mortenstrup Kilde – Avnsø (dødislandskab) - Valborup  Gamle Skovridergård – Bistrupskovene-Hvalsø Kirke
17 km.

Onsdag 25/5:  Fra Hvalsø til Svogerslev
Kl. 8.30 Mødested Hvalsø kirke, Hovedgaden 17B, 4330 Hvalsø

Vandring fra Hvalsø til Kisserup kirke -Dellinge Mølle -Møllesø skoven -Ledreborg Park og Slot - Allerslev kirke – Martin A. Hansens gravsten - langs Kornerup Å  - Gudernes Stræde og Skjoldungestien - Maglebro – Ledreborg Allé -  Ravnshøjgård – Kornerup kirke – Munkebro – Svogerslev kirke.
19,5 km

Torsdag 26/5: Fra Svogerslev til Roskilde
Kl. 8.30 Mødested Svogerslev kirke, Strædet 4, Svogerslev

Vandring fra Svogerslev kirke med kalkmaleri af Skt. Jakob (hvis relikvier menes at ligge i Santiago del Compostella) - Gedevad – Kongemarken - Boserup Skov – Sct. Hans Hospital - Roskilde Havn - Roskilde Bypark/Pibers Hus til åbning af De Himmelske Dage kl. 14.
8,5 km 

Pris for den samlede vandring, inkl. overnatning og mad: kr. 1950.
Tilmelding og yderligere oplysninger:
Kontakt Benedicte Tønsberg på 51207409, 
benedicte1956@icloud.com;          

Deltagerantal: max 20
  personer. Dagsvandrere er velkomne – uden betaling, blot man selv medbringer nødvendige forsyninger undervejs

 

---

For adgang til Himmelske Dage kræves adgangsbillet, som du selv skal købe. En billet, der gælder til alle dage, koster 395 kr. En billet til en enkelt dag koster 195 kr. Se mere her: https://shop.himmelskedage.dk