Forlaget Eksistensen

Velkommen til Eksistensens telt på Mulighedernes Marked, hvor du finder masser af gode tilbud og spændende arrangementer.

Vi tager en stakkevis af gode tilbud med, og vi har arrangementer alle dage under Himmelske dage. Det foregår alt sammen i vores telt, hvor du er meget velkommen til at kigge forbi.

Vi glæder os til at se dig.

www.eksistensen.dk
Torsdag den 26. maj

 

17.15-17.45:
Lone Vesterdal og Inger Uldall Hjul – Livet og døden ifølge præsten og lægen
Hvordan forholder præsten og lægen sig til døden og til livet? Er de enige? Præst Lone Vesterdal og læge Inger Uldall Hjul taler om livet og døden, håbet og troen.

Fredag den 27. maj

 

Forfattere i KRISTENDOMMEN IFØLGE-serien fortæller om deres bøger:

10.00-10.30:
Niels Brunse – Om at være kristen kulturradikal
Forfatter og Shakespeare-oversætter Niels Brunse fortæller om troens natur, bønnens kraft og kunsten at gå i kirke.

11.00-11.30:
Lisbeth Smedegaard Andersen – Troen åbner verden
Som rejsefører i troens univers tager den kendte forfatter, teolog og salmedigter os i hånden og viser de veje og omveje, som troen har ledt hende ud på.

12.00-12.30:
Paula Larrain – Rejsen ind i kærligheden
Tv-vært Paula Larrain fortæller om troens mulighed for heling, hvordan kærligheden er i os alle, og hvorfor det kan betale sig at rejse ind i den.

14.00-14.30:
Jens Christian Grøndahl – Om at være rundet af den kristne arv
Kristendommen har mere at sige os, end vi om den, siger Jens Christian Grøndahl. Hør den kendte forfatter fortælle om at være rundet af den kristne tradition og om at blive grebet af menighed, fællesskab og tro.

15.00-15.30:
Lotte Heise – Kristendom med vid og bid
En kristendom, der er lige ud af posen og helt sin egen. Radiovært mm. Lotte Heise fortæller om at blive rørt over det guddommelige i musikken og om at erfare næstekærligheden som noget helt konkret og virkeligt.

16.00-16.30:
Søren Ulrik Thomsen – Et forsvar for folkekirkens ritualer
Den kendte digter og forfatter Søren Ulrik Thomsen forsvarer folkekirkens ritualer. Hør mere om, hvorfor de er så vigtige, hvad tro er for en størrelse, og hvordan man både kan være oplysningsmand og kirkegænger.

Lørdag den 28. maj

 

10.00-10.30:
Lars Sandbeck – Den moderne ateisme
Lektor ved FUV Lars Sandbeck taler om den moderne ateisme – dens faldgruber, blinde vinkler og forståelse af kristendommen.

11.00-11.30:
Elof Westergaard – Husk, at du skal leve
Husk, at du skal dø, men husk også, at du skal leve. Biskop og forfatter Elof Westergaard er aktuel med to nye bøger om livets to yderpunkter. Hør ham fortælle om livet, døden, og hvorfor kirkegårde også rummer livsglæde og poesi.

12.00-12.30:
Mads Christoffersen – Danmarks mange kirker
Danmark har mange forskellige slags kirkeretninger. Generalsekretær i danske Kirkers Råd Mads Christoffersen taler om deres forskellighed, ligheder og rolle i samfundet. Det gør han med udgangspunkt i en ny antologi, der giver ordet til repræsentanter et udvalg af for et udvalg af landets mange kirker.

13.00-13.30:
Simon Ankjær Andersen – På cykel rundt til storbyens kirker
Simon Ankjær Andersen, der er presseansvarlig i Kirkeministeriet, har været på cykel rundt i København og besøgt 86 folkekirker. Hør ham fortælle om sin kirkemaraton og gudstjenesternes forskellighed og særpræg.

14.00-14.30:
Niels Henrik Gregersen – Et nyt blik på gudsriget
Gudsriget er midt i blandt os, siger professor i samtidsteologi Niels Henrik Gregersen. Med inspiration fra Hartmut Rosa giver Gregersen et helt nyt bud på forståelsen af gudsriget.

15.00-15.30:
Hans Raun Iversen – Hvad bruges kirken til?
Hvilken rolle kan og skal folkekirken spille? Lektor emeritus Hans Raun Iversen har de sidste mange år forsket i danskernes forhold til folkekirken. Hør ham fortælle om folkekirkens fortid, nutid og fremtid.

16.00-16.30:
Poul Joachim Stender – Det åndelige testamente
Præst Poul Joachim Stender introducerer til kunsten at efterlade et åndeligt testamente og tager os med på en guidet ’Jesus trip’ til Israel og Vestbredden.

 

Forlaget Eksistensen

Vi udgiver omkring 60 bøger om året inden for områderne tro, eksistens, kristendom, etik og filosofi.

På Eksistensen tror vi på kvalitet og på, at vores læsere er interesserede i at blive klogere.

www.eksistensen.dk