TORSDAG:
16.00-17.00: Fyraftenssang: Sange med ballade i
Det er ikke kun Den danske sang er en ung blond pige eller Ramadan i København, der har været genstand for rabalder og støj gennem tiden – vi kommer med hele 25 sange, der gennem tiden har været gennem censur eller anden polemik; fra alt mellem Den signede dag over Kaj Munk og Shu-bi-duas De varme lande er noget lort. Kom og syng dagen ud og aftenen ind i Grundtvigsk Forum telt – Mette Sanggaard (medlem af højskolesangbogsudvalget) og Alexander Weile (cand.mag.) dirigerer kyndigt igennem sangene med ballade i.
17.00-18.00: Laub med krop og hoved – light version
Komponisten Thomas Laub (1852-1927) har som få andre været definerede for kirkemusikken udformning. I sin levetid skrev han 103 salmemelodier, hvoraf 74 stadig er i Den danske Koralbog den dag i dag. Samtidig var han med i den gruppe af komponister (sammen med Carl Nielsen, Oluf Ring og Thorvald Aagaard), der udarbejdede den første melodibog til højskolesangbogen. Nogle har beskyldt Laub for at skrive melodier, der henvender sig for meget til hovedet og for lidt til kroppen. Men spørgsmålet er, om Laubs musik er så kropsløs endda?
Vær med når Morten Schuldt-Jensen (dirigent for Sokkelund Sangkor og professor på konservatoriet i Freiburg) og sangere fra Sokkelund Sangkor besøger teltet. Vi eksperimenterer og konkretiserer Laubs musikalske tænkning og synger med, så fællessangen får krop.
Light version til arrangementet Laub med krop og hoved i hovedprogrammet.
20.00-21.00: Samtalekortsalon: Kloden kalder
Samtalekortsalon med udgangspunkt i samtalekortene om klima og bæredygtighed Kloden kalder.
Medarrangører: Thomas Høg Nørager (sognepræst i Stefanskirken) og Sarah Strunge Albertsen (klimaaktivist)
21.00-21.20: Grundtvig på 20 minutter
En lynintroduktion til Grundtvig: Hvad er det med den der ’frihed’, som Grundtvig var så optaget af? Hvilken rolle spiller ’frihed’ i hans tanker om tro, demokrati, uddannelse og folkelighed, og findes der en særlig dansk måde at være frisindet på, som vi har arvet fra Grundtvig? Og kan Grundtvig overhovedet læses – eller skal han helst synges? Kig forbi teltet når akademileder Ingrid Ank giver en introduktion til Grundtvig for begyndere.