Diakonale Muligheder

Samvirkende Menighedsplejer og Roskilde Stifts Diakoniudvalg byder velkommen til Diakonale Muligheder.

Her slukker vi din diakonale tørst med alt fra kaffe til debatter om kønsidentitet og DIN Næste.

Vi starter med en koncert fra Up Koret – og ser derfra ind i to dage med god dialog og debat om det diakonale arbejde – med vægt på praksis. Hos os kan du tage noget med dig hjem og bruge. Vi laver et katalog af Diakonale organisationer og deres aktiviteter, et diakonalt idé-træ og masser af diakonale indspark.

I teltets åbningstid sælger lokale menighedsplejer kaffe og kage i teltets Cafe. Al indtjening går direkte til det lokale diakonale arbejde samtidig med der hele dagen er debatter og forskellige diakonale emner.

Der er repræsentanter fra Samvirkende Menighedsplejer og Roskilde Stifts Diakoniudvalg der er klar til snak og inspiration.

Alt i alt glæder vi os til 4 fantastiske dage i Roskilde med fokus på det diakonale Danmark.

Se hele vores program herunder:

Torsdag:

16.00-19.00 Cafeen er åben

16.00-18.00 Up! Koret åbner teltet

 

Fredag:

10.00-17.00 Cafeen er åben

10.00-11.30 Debat: ’Diakoni i Diagnoseland’ – Kan kirken være et frirum fra diagnoserne?

13.00-14.30 Debat: ’Kirke og Kønsidentitet’ – samfundets rammer nedbrydes – hvad med kirkens?

15.00-16.30 Debat: ’Fælles om det sociale ansvar’ – Kan kirke og kommune arbejde sammen?

 

Lørdag:

10.00-17.00 cafeen er åben

10.00-11.30 Debat og inspiration: ’Hvor er kirken når demensen rammer?’ v/ Ældre og Kirke udvalget i Roskilde Stift

13.00-14.30 Debat og Inspiration: ’At være håbets medvandrer i fællesskab med børn og familier, der står i udsatte livssituationer.’ v/Blå Kors Danmark

15.00-16.30 Debat: Hvem er DIN næste? ’Om det diakonale sprog  - og diakoniens grænser.’

Samvirkende menighedsplejer

Samvirkende Menighedsplejer har siden 1902 været spiller på den diakonale bane, og gået med på vejen hos dem i nød. I dag er ca. 500 sogne over hele landet medlemmer hos os. Vi arbejder for at give den lokale diakoni mere tyngde. Gennem vores store landsdækkende medlemsnetværk mærker vi hverdag hvad der er på spil ude lokalt, og forsøger at skabe muligheder og projekter der kan skubbe i den rigtige retning. Vi har f.eks. en række genbrugsbutikker og sender hvert år over 200 sårbare familier på ferie gennem Folkekirkens Feriehjælp.

Roskilde Stifts Diakoniudvalg

Roskilde Stifts Diakoniudvalg er nedsat under stiftsrådet i Roskilde stift. Udvalget arbejder for at styrke og inspirere den folkekirkelige indsats på det diakonale og sjælesørgeriske område. Vi ønsker at være et praktisk udvalg, og gennem dette telt, netop være med til at inspirere til den lokale diakonale indsats.